Klik hier voor de Nederlandse versie Klik hier voor de Franse versie Klik hier voor de Engelse versie Klik hier voor de Duitse versie


   Home
   Ons Bedrijf
   Nieuws
   Oplossing
   Fotogalerij
   Plantenbib
   Producten
   Groothandel
   Ligging
   Contact

http://www.southafricanpride.be

Verzorging van de Caudexplanten
 

Deze caudexplanten met hun gezwollen wortelknol en / of stengelbasis zijn echte zonnekloppers die graag een maximum aan licht krijgen.

Vele soorten kunnen in de zomermaanden (vanaf half mei tot en met eind september) gerust buiten staan in volle zon, waar ze mooi compact zullen groeien en eventueel bloeien. Als de planten binnen staan tijdens de groeiperiode moeten ze zoveel mogelijk licht krijgen. Om de 2 weken water geven en maandelijks bijmesten met cactusvoedsel. Te lange scheuten kunnen met een scherp mes worden ingesneden waarna ze terug veelvuldig zullen uitlopen.

 
 

In de rustperiode ( vanaf oktober tot en met half mei ) kunnen we de planten op een temperatuur van 12- 15įC overwinteren, met een maximum aan licht, terwijl ze 1 x per maand water krijgen.
Tijdens deze periode kan er bladval ontstaan, maar zodra de plant terug in groei komt, wordt er opnieuw blad gevormd.
Als de stengels verdrogen, kunnen ze worden teruggeknipt tot boven de caudex. Deze zal opnieuw uitlopen bij het begin van de groeiperiode.

 
 


Wenst u meer gedetailleerde informatie over deze fascinerende plantensoort, geen probleem!
Door te klikken op onderstaande figuur komt u op deze site terecht.

South African Pride

Mogelijk is de link nog niet actief, we zijn immers nog bezig aan de bouw van deze site. Klik hier om onze site alvast toe te voegen aan uw favorieten.

 
!!! Welkom op onze website !!!